Tjongeroog, trainingsinstituut voor persoonlijke ontwikkeling

Bio-energetica en lichaamsexpressie

Twaalf verwachtingsvolle deelnemers en twee trainers staan in een kring. Wat gaat er gebeuren? De trainers leggen het uit. We gaan werken met ademhaling, stemgeluid en lichaamshoudingen. Daarbij zal gevoel loskomen. Gevoel dat vastzit, verborgen zit in het lichaam.

Misschien verdriet, angst, boosheid. Ook vreugde en uitgelatenheid. De oefeningen worden heel precies voorgedaan en zo nodig individueel uitgelegd. Er is geen prestatieniveau, geen beoordeling. Jij bent zelf de maatstaf. Als je gevoelens niet langer verstopt of ontkent, als ze er mogen zijn, ga je een blije nieuwe kracht in je voelen.

In de aansluitende bewustzijnsessies wordt dit nog veel duidelijker. Dan komt de vraag aan bod: wat ga je doen met je gevoel, welke antwoorden geef jij? Hoe past dit in je dagelijks leven. Wat kan en wil je veranderen?

Dit is in het kort de training Bio-energetica op Tjongeroog. Deze is meerdaags, omdat vertrouwen moet groeien en er in verloop van de tijd steeds meer inzicht ontstaat.  Er is bewust een afwisseling tussen lichaamswerk en  bewustzijnsontwikkeling. Energie vrijmaken is pas echt effectief is als je jezelf daarin leert begrijpen. De training wordt gegeven door een arts/manueel therapeut en een karatedocent. De lichaamsoefeningen zijn uitgetest en beproefd; inde traditie van Alexander Lowen, aangevuld met andere vormen van lichaamswerk.

De fysieke sessies worden afgewisseld met opdrachten en nabesprekingen in groepsverband, om maximale zelfkennis en bewustzijn te behalen. Dit voegt een belangrijke dimensie toe aan het werk, met grotere kans om opgedaan inzicht ook daadwerkelijk te benutten.

Zo gaat ieder opgeschoond en met hernieuwde energie terug naar huis.
  • wanneer:van vrijdag 30 augustus 2019 - 11:00
    t/m zaterdag 31 augustus 2019 - 17:00
  • waar:
    Tjongeroog
  • kosten:
    € 160,- incl. 21% BTW
  • trainers:
Bio-energetica op Tjongeroog vitaliseert me, ruimt emotionele ballast op, en boort mogelijkheden aan waar ik eerder niet bij kwam. Ik ga daarna met inzicht en kwalitatieve tools mijn werk en dagbestaan weer in.
Sandra Slabbekoorn, psycholoog, systeemtherapeut

Testimonial

Ik ben meer in balans. Ik zie hoe belangrijk het is welke prioriteiten ik stel in mijn leven. Ik voel me rustig met vertrouwen.
Rineke van den Berg
in 2015