Tjongeroog, trainingsinstituut voor persoonlijke ontwikkeling

Godefrida Hoogenraad-Oberman ✝

Godefrida C. Hoogenraad-Oberman was psycholoog, psychotherapeut, trainer en gids bij levensvraagstukken.

Achtergrond van Godefrida Hoogenraad-Oberman ✝

Godefrida C. Hoogenraad-Oberman was psycholoog, psychotherapeut, trainer en gids bij levensvraagstukken. Zij had grote inzet om mensen te helpen met een bewuste en eerlijke manier van leven. In haar benadering was zij humorvol, eerlijk, praktisch, vindingrijk en creatief. Haar directe manier van omgang was verfrissend. Voor haar was ieder mens volstrekt uniek. “Wat staat er tussen jou en je geluk?” vroeg zij wel eens. Dat betekende zoveel als, hoe kun jij jezelf zo goed mogelijk verwerkelijken, hoe kun je wat je bij je draagt benutten, ben je werkelijk vrij in wie je wilt zijn?

 
Godefrida heeft op tal van plaatsen in de wereld ervaringen opgedaan in trainingen en psychotherapie. Voordat zij zich zelfstandig vestigde, in de 70-er jaren in Rotterdam, later in Friesland, onderzocht zij onder meer de waarde van de Gestalt therapie van Perls, de psychosynthese van Assagioli en de non-directieve psychotherapie van Rogers. Zij voegde regressietherapie toe, bio-energetica volgens Lowen, meditatie en elementen uit westerse en oosterse filosofie en de christelijke traditie. Zij oriënteerde zich onder meer op de uitgangspunten van de Findhorn gemeenschap in Schotland - leven in vertrouwen en dankbaarheid, mensen met elkaar, in het hier en nu. Al deze elementen zijn terug te vinden in de workshops en trainingen die zij opzette.

Haar trainingsinstituut in het weidse Friese landschap wordt bezocht door wilde reeën, hazen en terugkerende ooievaars. Boerenzwaluwen en huiszwaluwen tjilpen elk voorjaar rond de trainingsruimte, die uitziet op een overweldigend groen landschap. De natuur trilt hier mee met de ziel van de mens.

 
Bij leven registraties en lidmaatschappen
Was ingeschreven in het BIG register, was lid Nederlands Instituut van Psychologen (NIP), lid Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen & Psychotherapeuten (LVVP), lid Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie  (NVP), lid Vereniging voor Persoonsgerichte Experiëntiële Psychotherapie  (VPEP), lid Ned. Vereniging voor hypnose  (Nvvh), lid Vereniging voor kinder- en jeugdpsychotherapie  (VKJP)

 

Mijn collega's

Godefrida C. Hoogenraad-Oberman was psycholoog, psychotherapeut, trainer en gids bij levensvraagstukken.